Geomantie

Geomantie

Geomantie Geo de aarde mantie waarzegging

In ons industrie tijdperk is het moeilijk te begrijpen,
genius-locimaar in oude culturen speelde de geest van de plaats , stad of dorp, lat.genius loci, een belangrijke rol,

als het ging om een plaats voor een wijk of cultusplaats te bestemmen.

Een goed behouden Mozaik in Herculaneum, dat na Christus bei het uitbreken van de Vesuvius onder gegaan is, laat een slang zien die zich om een altaar-sockel wind.

De slang was destijds het symbool voor de met de plaats gebonde geest.

De offers die op het altaar gebracht werden, wijzen op een sterke verachting, waarmee de romeinen hun dorpsgeest toe naderde.

Het oude mozaik toond ook een naakte knaap, die de slang verrast bij haar offer-maaltijd.

Opvallend houdt de knaap in de rechter hand een twijg (een aanwijzing van Rhabdomantie, dit betekend waarzegging met een staf), terwijl zijn linkerhand op de mond wijst. (een teken van zijn waarneming)

Als men van boven kijkt, draait zich de slang in de richting van de klok om de altaar tafel en is bezig met het geofferde maal te verteren.

De draaing van de slang om de tafel symboliseerd een positivering van de plaats (door de rechtsdraaing in de betekenis van de radiaesthesie )

Geomantie hoorde in de middeleeuwen tot de 7 heilige wetenschappen.  Onderzoekt onder meer, de ley-lijnen, planeten-lijnen, de pyramiden, geomorphologiesche velden,

Geomantische zonen beschrijft systemen van reagerende zonen die in verbinding met cultus-plaatsen gevonden worden en geen geologische betrekking hebben.

Geomantische zonen zijn in de regel kunstmatig opgewekt.